Jeroen

‘Levende volgens vaststaand beeld van wie of wat je bent, ben je automatisch minder dan je kan zijn.’  Mensen beschikken doorgaans over een drang om zichzelf steeds te “verbeteren”.

Vragen? Bel vrijblijvend:

(+32) 479 38 38 84

Mensen beschikken over een enorme veerkracht en kunnen heel gemotiveerd zijn om iets te bereiken. Maar soms ontbreekt de nodige ondersteuning en dat is waarin ik een rol wil spelen. Sport kan dan een doel op zich zijn of een middel om een ander doel te bereiken.

Hoe dan ook... het is die omgang met mensen en de uitdaging om samen met hen hun doelen te bereiken, die ervoor zorgen dat training en coaching geven een passie voor mij is.

 • Jeroen Oeyen

Mijn sporten

Zelf heb ik tot nu toe al een waaier aan sporten beoefend, maar steeds keer ik terug naar de watersporten. Het begon bij zwemmen, het ging over in waterpolo en tegenwoordig heb ik mijn hart verloren aan het golfsurfen. Over het algemeen sport ik liefst in de buitenlucht, in de ongerepte natuur. Wanneer ik aan het sporten ben, heb ik het gevoel dat de tijd even stilstaat en achteraf kan ik enorm genieten van de voldoening die het mij geeft.

Optima Forma

Optima Forma is een trainings- en beweegcentrum waar individuen en kleine groepen onder begeleiding van een ervaren personal trainer al doende leren om op een verantwoorde manier te bewegen, fitheid te bevorderen en beweging te implementeren als essentieel en duurzaam onderdeel van een gezonde levensstijl.

Daarnaast ondersteunt Optima Forma ook bedrijven en organisaties in hun zoektocht naar een gezonde levensstijl. Rekening houdend met de identiteit van de organisatie kan je bij ons terecht voor workshops tot projecten op maat.

Visie

Professionele bewegingsbegeleiding moet voor iedereen bereikbaar zijn. Dit probeert Optima Forma te realiseren door een aanbod te voorzien waarbij je zowel binnen formules kan variëren, als formules kan combineren. Met de nodige creativiteit kan er dan een pakket worden samengesteld dat beantwoordt aan jouw behoeften, jouw tijdsbestek en jouw financiële mogelijkheden.

Optima Forma gelooft niet in ‘hocus-pocus’ en is regelmatig verbaasd over het aantal mythes dat circuleert omtrent trainen en beweging. Het zijn deze mythes die velen steeds weer beletten om hun resultaat te bereiken of te behouden. Daarom werkt Optima Forma volgens het principe van ‘Evidence Based Practice’. Een principe waarmee keuzes in de begeleiding zoveel mogelijk op de meest recente inzichten uit de wetenschappelijke literatuur gebaseerd worden, dit in combinatie met eigen ervaring en de voorkeuren of toestand van de persoon die begeleid wordt. Hiermee wordt de kwaliteit van de begeleiding vergroot. Daarnaast schoolt Jeroen zich regelmatig bij door het volgen van congressen, workshops, lezingen, … Voor Optima Forma zijn effectiviteit en efficiëntie zeer belangrijk.

In de trainingen wordt gebruik gemaakt van ‘Functional Training’. Dit is een manier van trainen waarbij er dagelijkse bewegingen worden geïmiteerd en er steeds in meerdere dimensies zal worden bewogen. Evenwicht, houding, kracht en coördinatie zijn de basiscomponenten van functionele training. Hiervoor wordt geen gebruik gemaakt van ingewikkelde fitnesstoestellen, maar het eigen lichaamsgewicht en leuk materiaal zoals fitballen, dynabands, een balanstrainer, medicineballen, …

Fun en duurzaamheid zijn prioriteit. Daarnaast verdient zowel lichaam als geest evenveel aandacht . Vandaar dat er samengewerkt wordt met verschillende partners uit de gezondheidszorg, zoals huisartsen, psychologen, kinesisten, diëtisten, ... Dit alles vanuit de overtuiging dat de mens een holistisch wezen is.

‘Gyms don’t work, people do.’

Referenties

 • Annemie Ramaekers, TVL-gezicht

  Sporten? Ik? 43 jaar lang vond ik het maar niks. Altijd wel een excuus om niét te trainen. “Geen tijd. Drie kids. Veel werk.” Ik had ook al van alles uitgeprobeerd. Rollerskaten, tennissen, lopen. Weinig fun aan. Tot ik 2 jaar geleden op ‘functional training’ botste. Workout op maat. Werken aan de zones die ik graag strakker en gespierder zie. Lees: bovenarmen, buik, billen. Daarbij gedrild door iemand die me in de gaten houdt. Kwestie van niet vals te spelen. Geen genade heeft hij, mijn personal coach Jeroen Oeyen. Arne, hij die de groepslessen voor Optima Forma geeft, al evenmin! En maar goed ook. Daarom kijk ik er nu wekelijks naar uit! Wat zeg ik: 2 x per week!

 • Geert Geerkens, Sales Manager Veldeman

  Het is nooit “te laat” om te starten ! Eerlijk is eerlijk, het is mijn echtgenote die mij aangemoedigd heeft om de stap naar Optima Forma te zetten. Zelf verwachtte ik weinig remedie tegen de onverbiddelijke “tand des tijds”. Gewicht, stramheid, spierkracht,... op alles begin je in te boeten nadat je Abraham hebt ontmoet. Na de testen tijdens de eerste sessie met Personal coach Nancy, werd beslist om eerst te werken aan de basis, namelijk core stability. De breed gevarieerde oefeningen, intensief persoonlijke begeleiding en motivatie leverden, na 6 maanden training, een totaal onverwacht resultaat. Tijdens de lange ritten met mijn fietsvrienden, kon ik (voor de eerste keer) vlotjes mee op lange, zware beklimmingen. Volgens mijn vrienden enkel mogelijk dankzij doping, maar coach Nancy weet wel beter. “I knew you were gonna beat them; they underestimate your core stability”. De twijfel heerst nog steeds in ons fietsclubje, maar wij twee werken nu al voor de volgende zomer. Thanks coach !

 • Kirsten Lenaerts, Oncologie verpleegkundige

  Na 10 jaar niet meer gesport te hebben, carrière opbouwen , huishouden runnen , tweeling van 10 jaar kwam sporten te vervallen . Nu 1,5 jaar geleden proeflesje genoten bij Optima Forma. Op je eigen tempo, persoonlijke begeleiding in kleine groepen. Elkaar motiveren, elkaar ondersteunen en elkaar naar een hoger niveau tillen . Eerst een jaar FUNctional fit gedaan 1 x per week met name om mijn hoofd leeg te maken , even wat tijd voor mezelf. Na een jaar proefde het naar meer . In de zomer Hit Fit gestart. Lekker meppen, cardio en vooral amuseren. Het uurtje vliegt voorbij zowel bij coach Arne als coach Axel . Beide zeer gedreven en sport op maat aanbiedende individuen. Ze houden rekening met je kunnen, je wensen en ze drijven je steeds naar een hoger level! Ze motiveren. Ik voel me fitter , energieker en stressbestendiger. Ik groei qua conditie en ontwikkel er nieuwe vriendschappen. Elke keer zijn de trainingsschema’s anders , het verveelt niet! Het motiveert en daagt uit. Ik kom elke les met plezier en ga met nog grotere voldoening naar huis!

 • Maarten Goffin, Ketnet-VRT

  Voor een acteursopdracht moest ik een triatleet spelen in de fictiereeks GO GO GO! (KETNET). Eén van de drie disciplines is zwemmen. Ik heb wel wat last van waterangst dus voor mij was het geen sinecure om dit geloofwaardig over te brengen op het scherm. Wij hebben besloten om de hulp in te roepen van een personal trainer Jeroen Oeyen. Dankzij de gedrevenheid, kennis en vertrouwen van Jeroen zijn we er in korte tijd, slechts twee sessies, in geslaagd om mijn angst te overwinnen. Het resultaat op het televisiescherm is verbazingwekkend, zowel de regisseur, productie en ikzelf waren uiterst tevreden. Mocht ik nog in één van de disciplines begeleiding nodig hebben, zal ik zeker niet twijfelen om Jeroen naar voren te schuiven voor een volgende samenwerking

 • Kristien Hanssen, Advocate

  Een beetje schuchter, met een conditie ver onder het nulpunt, een zware job die weinig tijd laat voor ontspanning en ruim vijftien kilo te zwaar stapte ik een dik jaar geleden bij Jeroen binnen. Ongerust, ook wel, want in mijn 40-jarige leven had ik echt nooit gesport en nu kwam ik terecht bij een jonge man die sport en gezondheid ademde en mij wellicht een uber-couchpotato zou vinden… Maar oordelen deed hij niet, veroordelen al zeker niet en door de grote flexibiliteit van Jeroen vonden we al snel twee trainingsmomenten per week die mijn werk niet zouden belasten. Na de eerste (behoorlijk pittige) weken, begon ik uit te kijken naar de trainingen, plezier te krijgen in het sporten zelf, genoot ik van de adrenaline-rush na de inspanning en voelde ik mijn lichaam langzaam maar zeker veranderen van eeuwig vermoeid en blubberig naar energieker en een beetje strakker. De altijd positieve ingesteldheid die Jeroen zijn kordate hand vergezelt, is vaak een verademing geweest als ik aankwam op trainingen met een knagend schuldgevoel over een gemiste thuistraining of net dat stukje chocolade te veel. Maar Jeroen bleef motiveren, varieerde de trainingen zo dat het nooit saai werd, hield vol en sleurde me door de enkele motivatiedalen die onvermijdelijk bleken. Een half jaar na mijn eerste training liep ik dan ook supertrots mijn allereerste Bilzen Run mee; een jaar later op oudejaarsavond hulde ik me - ook voor het eerst en ook wel apetrots eigenlijk - in een superstrak kleedje. Mijn initiële doelen heb ik dankzij Jeroen al bereikt; tijd dus om er weer nieuwe te stellen, want stoppen bij ‘mijn’ personal trainer is voorlopig nog geen optie !

 • Mimi Festjens,

  Tot voor 4 jaar terug had ik een goede conditie en was ik sportief. Ik wandelde tot 25-30 km per week en fietste veel. Vakantie betekende voor mij lange wandelingen en bergtochten maken, maar sinds september 2014 kampte ik met een steeds wederkerende bursitis aan mijn heup. Tal van therapieën ten spijt geraakte ik niet uit de vicieuze cirkel van terug sporten, bewegen en weer pijn hebben. Ik ben op zoek gegaan naar iemand die mij kon helpen om terug aan mijn conditie te werken, terug meer te bewegen op een verantwoorde manier rekening houdend met mijn probleem. Iemand uit de medische wereld bezorgde mij de gegevens van Optima Forma en alzo kwam ik in contact met Jeroen. Bij onze eerste ontmoeting klikte het al meteen. Ik voelde mij begrepen en Jeroen pakte het met veel betrokkenheid en heel professioneel aan. Doelstellingen werden geformuleerd, testen werden gedaan, een oefenroutine voor thuis en een trainingsschema werden opgesteld. Na de eerste trainingen kreeg ik er al snel plezier in en ervaarde ik terug het deugddoende gevoel van na het sporten. Jeroen bouwt langzaam op, brengt veel leuke variaties aan in de trainingssessies, motiveert en moedigt aan. Intussen train ik meer dan een half jaar, tweemaal per week, met veel plezier en voldoening, kan ik terug lange wandelingen maken, voel ik mij weer fit en gezond en is de bursitis genezen! Duizendmaal dank Jeroen! Je bent de ideale coach.

 • Stefanie Rober, Ergotherapeute, ASS-coach

  'Voordat ik door Optima Forma begeleid werd, heb ik jaren aan sport (voetbal) gedaan. Toen ik ten gevolge van enkele knieoperaties een halt kreeg toegeroepen, was dit dan ook erg moeilijk. Het niet kunnen sporten had een enorme impact op mij, zowel fysiek als mentaal. Tijdens het eerste jaar kwam ik al snel 10 kg bij. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar een manier om toch in beweging te blijven en mijn gewicht terug op peil te krijgen. Dit bleek echter moeilijker dan gedacht. Ik probeerde allerlei groepslessen uit maar had telkens het gevoel dat er geen rekening werd gehouden met mijn grenzen, waardoor ik telkens afhaakte. Op een bepaald moment hoorde ik over Optima Forma. Hoewel ik er op dat moment nog weinig geloof in had, omwille van mijn voorgaande ervaringen met groepslessen, ben ik toch gestart met een groepstraining onder begeleiding van coach Jeroen Oeyen. Initieel had ik hier gemengde gevoelens bij, vooral omwille van het gemis aan voetbal. Toch slaagde Jeroen erin mij elke week opnieuw te motiveren. En ondanks het feit dat de trainingen in groep plaatsvonden, werd er toch steeds rekening gehouden met mijn sterke en zwakke kanten, wat voor mij enorm belangrijk was. Het was voor mij een verademing om eindelijk een plek te vinden waar ik me zowel lichamelijk als mentaal goed voelde. Ik besloot nog een nieuwe uitdaging aan te gaan en startte met een tweede groepstraining, Hit Fit, bij coach Tom Stukken. Hoewel ik initieel wat angstig stond tegenover het trainen met een andere coach (Zou het even goed klikken als met Jeroen? Zal hij ook wel genoeg rekening houden met mijn grenzen?), besloot ik het toch een kans te geven. Het was dan ook een grote opluchting toen Tom, op zijn haarkleur na, een identieke kopie van Jeroen bleek te zijn. Al snel was ik terug twee keer in de week aan ‘t sporten. Op een bepaald moment ontdekte ik dat ik meer nodig had om het gewicht te bereiken waardoor ik mij terug goed in mijn vel zou voelen. Eerst heb ik zelf allerlei zaken uitgeprobeerd, van crash-diëten tot detoxen. Dit allemaal zonder effect, of alleszins toch van korte duur. Een moeilijke dag op het werk kon er bij mij voor zorgen dat ik ging emo-eten, wat mij achteraf een nog slechter gevoel bezorgde. Op een bepaald moment bereikte ik dan ook mijn breekpunt. De confrontatie met de weegschaal heeft mij tot het besef doen komen dat ik mijn volledige levenswijze zou moeten aanpassen. Ik had de motivatie om aan de slag te gaan, maar alleen lukte mij dit niet. Ik had nood aan iemand die mij persoonlijk zou begeleiden maar dit was een moeilijke stap voor mij. Ik besefte al langer dat het mij alleen niet zou lukken, maar de stap zetten naar personal training was voor mij enorm groot. Vooral de gedachte dat ik, als jong meisje, mij zou moeten openstellen naar deze jonge trainers heeft mij lang tegengehouden. Momenteel kan ik echter zeggen dat dit het beste is wat ik ooit gedaan heb, deze stap heeft mijn leven echt veranderd. Personal training, is zoveel meer dan een uurtje gaan sporten. Coach Tom inspireert en motiveert mij elke week weer opnieuw, wat het plots veel gemakkelijker maakt om mijn levenswijze te veranderen. Iets wat erg belangrijk voor mij is, is dat dit niet betekent dat ik niets meer mag, integendeel: alles mag. Tom leert mij een goed evenwicht hierin te vinden. Ik probeer mij steeds 100% in te zetten en bereikte hierdoor ook mijn doelen. Natuurlijk had ik soms ook een tegenslag, maar ook dan was Tom er weer om mij er bovenop te helpen. Vanuit mijn persoonlijke ervaring bij Optima Forma, kan ik personal training en de groepstrainingen alleen maar aanraden, het is een topinvestering zowel voor je lichaam als voor jezelf als persoon!'

 • Stien Lesage, Sarah Geldof en Gitta Horemans, Interleuven

  Jong, oud, sportief, niet-sportief, … iedereen weet dat je beter werkt als je af en toe beweegt.  Tussen weten en doen is er echter nog een verschil. Jeroen slaagde erin om ons wekelijk mee te nemen in een half uurtje moderne, gevarieerde en plezante conditie- en krachttraining op maat van elke deelnemer.  Zo bleef het niet enkel bij weten maar werd het ook effectief DOEN!

 • Marc Fastré,

  Net zoals een hotel vijf sterren kan krijgen, krijgt de individuele begeleiding door Jeroen ook  vijf sterren van mij. Hij laat je niet aan je lot over, past alles aan op jouw maat, leert je vanalles bij en motiveert je wanneer nodig. Daarnaast maakte de combinatie en wisselwerking tussen Jeroen en diëtiste Tina Lambrechts het geheel af. Al mijn doelstellingen die we hadden voorop gesteld zijn behaald, nu is het kwestie van vol te houden. Bedankt Jeroen en Tina!

Lid van

 • Functional Training Network