Jeroen

‘Levende volgens vaststaand beeld van wie of wat je bent, ben je automatisch minder dan je kan zijn.’  Mensen beschikken doorgaans over een drang om zichzelf steeds te “verbeteren”.

Vragen? Bel vrijblijvend:

(+32) 479 38 38 84

Mensen beschikken over een enorme veerkracht en kunnen heel gemotiveerd zijn om iets te bereiken. Maar soms ontbreekt de nodige ondersteuning en dat is waarin ik een rol wil spelen. Sport kan dan een doel op zich zijn of een middel om een ander doel te bereiken.

Hoe dan ook... het is die omgang met mensen en de uitdaging om samen met hen hun doelen te bereiken, die ervoor zorgen dat training en coaching geven een passie voor mij is.

  • Jeroen Oeyen

Mijn sporten

Zelf heb ik tot nu toe al een waaier aan sporten beoefend, maar steeds keer ik terug naar de watersporten. Het begon bij zwemmen, het ging over in waterpolo en tegenwoordig heb ik mijn hart verloren aan het golfsurfen. Over het algemeen sport ik liefst in de buitenlucht, in de ongerepte natuur. Wanneer ik aan het sporten ben, heb ik het gevoel dat de tijd even stilstaat en achteraf kan ik enorm genieten van de voldoening die het mij geeft.

Optima Forma

Optima Forma is een trainings- en beweegcentrum waar individuen en kleine groepen onder begeleiding van een ervaren personal trainer al doende leren om op een verantwoorde manier te bewegen, fitheid te bevorderen en beweging te implementeren als essentieel en duurzaam onderdeel van een gezonde levensstijl.

Daarnaast ondersteunt Optima Forma ook bedrijven en organisaties in hun zoektocht naar een gezonde levensstijl. Rekening houdend met de identiteit van de organisatie kan je bij ons terecht voor workshops tot projecten op maat.

Visie

Professionele bewegingsbegeleiding moet voor iedereen bereikbaar zijn. Dit probeert Optima Forma te realiseren door een aanbod te voorzien waarbij je zowel binnen formules kan variëren, als formules kan combineren. Met de nodige creativiteit kan er dan een pakket worden samengesteld dat beantwoordt aan jouw behoeften, jouw tijdsbestek en jouw financiële mogelijkheden.

Optima Forma gelooft niet in ‘hocus-pocus’ en is regelmatig verbaasd over het aantal mythes dat circuleert omtrent trainen en beweging. Het zijn deze mythes die velen steeds weer beletten om hun resultaat te bereiken of te behouden. Daarom werkt Optima Forma volgens het principe van ‘Evidence Based Practice’. Een principe waarmee keuzes in de begeleiding zoveel mogelijk op de meest recente inzichten uit de wetenschappelijke literatuur gebaseerd worden, dit in combinatie met eigen ervaring en de voorkeuren of toestand van de persoon die begeleid wordt. Hiermee wordt de kwaliteit van de begeleiding vergroot. Daarnaast schoolt Jeroen zich regelmatig bij door het volgen van congressen, workshops, lezingen, … Voor Optima Forma zijn effectiviteit en efficiëntie zeer belangrijk.

In de trainingen wordt gebruik gemaakt van ‘Functional Training’. Dit is een manier van trainen waarbij er dagelijkse bewegingen worden geïmiteerd en er steeds in meerdere dimensies zal worden bewogen. Evenwicht, houding, kracht en coördinatie zijn de basiscomponenten van functionele training. Hiervoor wordt geen gebruik gemaakt van ingewikkelde fitnesstoestellen, maar het eigen lichaamsgewicht en leuk materiaal zoals fitballen, dynabands, een balanstrainer, medicineballen, …

Fun en duurzaamheid zijn prioriteit. Daarnaast verdient zowel lichaam als geest evenveel aandacht . Vandaar dat er samengewerkt wordt met verschillende partners uit de gezondheidszorg, zoals huisartsen, psychologen, kinesisten, diëtisten, ... Dit alles vanuit de overtuiging dat de mens een holistisch wezen is.

‘Gyms don’t work, people do.’